Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
För arbetsgivare – Blogg Careereye
Kategori

För arbetsgivare

Kategori

Wise Group rankas på andra plats över jämställda börsbolag

AllBright vill få fler att få upp ögonen för hur maktfördelningen ser ut i svenskt näringsliv. Därför har företaget för sjätte året i rad undersökt jämställdheten i börsbolagens ledningsgrupper. Tyvärr är det ingen uppmuntrade läsning från föregående år då andelen kvinnor endast ökat med 1 procentenhet. I september 2017 består 21 procent av börsbolagens ledningsgrupper av kvinnor och endast 6 procent av börsbolagens vd:ar är kvinnor.

Fem medskick till HR-chefen från Sthlm Tech Fest

Vill du hänga med på vad som händer i Stockholms techvärld är den årliga konferensen #SthlmTechFest en nyttig anhalt. För andra året i rad var Careereye på plats för att spana in nyheter och nätverka. Att HR-ledare ännu inte fått upp ögonen för eventet är fortfarande påtagligt när man tittar närmare på besöksgruppen. Vi hoppas det ser annorlunda ut nästa år och till dess delar vi med oss av fem insikter som HR-chefen kan ta med sig från årets konferens.

Så mycket kostar en felrekrytering

Att anställa nya medarbetare kostar. Annonsering och rekryteringsprocesser bidrar till notan, liksom introduktion av den nyanställde. Men en lyckad anställning bör ses som en investering som kan lyfta verksamheten och generera avkastning under lång tid. Dessvärre kan en felrekrytering åstadkomma det rakt motsatta. Få saker kostar så mycket för ett företag som att anställa fel person.

Careereye på Nordic Recruitment Day 2017

Den 14 september är det dags för Skandinaviens största rekryteringskonferens Nordic Recruitment Day 2017. För femte året i rad är Sylvester & Co värd och konferensen hålls i Köpenhamn på Den Sorte Diamant.

Careereye är partner till konferensen och vi kommer finnas på plats för att suga i oss så mycket ny kunskap som möjligt, nätverka med branschkollegor och utbyta kunskap med rekryteringsexperter.

Så skapar du ett autentiskt employer brand

De förändringar som orsakats av den tekniska och sociala utvecklingen har haft stor påverkan på arbetsgivarbranschen. Dagens anställda har fler och andra krav än tidigare. De är mer rörliga och har mindre lojalitet. Känslor, livsstil och värderingar spelar allt större roll i deras syn på en arbetsgivare. De granskar noga och ofta innan de tar beslut, har betydligt fler val och mer makt än någonsin när det gäller att söka jobb.