Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
Bra kollegor är den viktigaste faktorn enligt nyexaminerade studenter – Blogg Careereye

Förra veckan publicerade Jusek en undersökning där 2 232 nyutexaminerade studenter svarat på frågan om vilka faktorer de tycker är viktigast hos en arbetsgivare. Bra kollegor rankas som det viktigaste kriteriet bland både kvinnor och män. Ett gott ledarskap hamnar på en andra plats.

Det är alltså de mjuka värdena som dagens nyexaminerade studenter värdesätter högst i valet av arbetsgivare. Lön kommer så långt ner som på en tionde plats och är alltså långt ifrån avgörande när studenter söker sina första jobb.

Låt studenterna Ta del av era mjuka värden

Som företag kan ni hjälpa de nyexaminerade med att få svar på sina frågor om hur medarbetare och chefer ärgenom att till exempel lägga ut era medarbetarundersökningar på er webbplats. Ni kan även lämna ut telefonnumret till någon på företaget som kan berätta hur hen trivs hos er, eller använda
omdömessajten Careereye där era medarbetare kan lämna anonyma omdömen om er som arbetsgivare

Tack vare omdömen på Careereye kan arbetssökande skapa sig en bättre uppfattning om hur ni är som arbetsgivare. På så sätt vet de vad de har att förvänta sig, vilket minskar risken för felrekryteringar. Något som i sig sparar mycket pengar.

Läs Juseks undersökning här

Vill du veta mer om hur ditt företag kan använda medarbetarupplevelser i ert employer branding-arbete? Ladda ner vår guide där vi berättar mer om hur ni kan arbeta med omdömen och transparens, något som gynnar både företaget, de anställda och potentiella medarbetare. 

Hämta guiden: medarupplevelse som employer branding-verktyg

 

Skribent

Lina är nyast i marknadsteamet och arbetar som Social Media & Content Manager. Hennes roll innebär att hon ansvarar för innehållet i våra sociala kanalerna så som blogg, Facebook, Twitter och Linkedin. Lina har lång erfarenhet av att arbeta med sociala medier som ett employer branding-verktyg.

Skriv en kommentar