Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
”Careereye är perfekt även för små bolag” – Blogg Careereye

Symbio har varit verksamma som bolag sedan 2010. De senaste tre åren har företaget genomgått en förändring och jobbar numera specifikt mot startup-bolag med app- och webbutveckling. Carolina Emanuelson är Talent Manager på Symbio och jobbar med allt som rör HR, rekrytering och employer branding. Här berättar hon varför Symbio har valt att använda Careereye.

Symbio är ett relativt litet bolag med sina 30 anställda. Carolina Emanuelson berättar att företaget är en mix av konsult- och produktutvecklingsbolag. Medarbetarna jobbar med varierande projekt där i stort sett alla sker inhouse. Det är bara i undantagsfall som medarbetarna sitter ute hos kunderna och jobbar som konsulter ofta gör.

Carolina berättar att hon trivs väldigt bra på Symbio. När hon blir ombedd att förklara varför, säger hon att det beror på flera saker men det hon vill lyfta fram lite extra är passionen inom företaget.

Det är stimulerande att vara i en miljö där alla är så djupt passionerade och engagerade i sina arbetsuppgifter. Det är också ett av våra kriterier vid rekryteringar – du ska ha en stark passion för det du gör.”

Passion och engagemang räcker långt men som för de flesta mindre bolag har Symbio begränsade resurser. Det är en utmaning att nå ut brett med sitt varumärke och att nå fram till de kandidater man vill rekrytera. Det är där Careereye kommer in i bilden.

”Eftersom allt som rör rekrytering och employer branding är mitt ansvarsområde beslutade jag att vi skulle börja jobba med Careereye. Anledningen är att Careereye är en plattform där du som arbetsgivare kan få ut väldigt mycket, med väldigt liten insats”, säger Carolina Emanuelson.

Hämta guiden: medarupplevelse som employer branding-verktyg

Careereye som verktyg vid begränsade resurser

”Tack vare Careereye kan vi samla marknadsföring, rekrytering och employer branding på en och samma plattform, vilket är väldigt smidigt. Vi kan få ut massor, med väldigt liten insats. Det är dessutom enkelt att sköta och uppdatera sin profilsida. Tjänsten är både tids- och kostnadseffektiv vilket är viktigt för oss”, berättar Carolina och fortsätter:

”På ett och samma ställe kan vi kommunicera vad vårt bolag har att erbjuda, vilka vi är, vilka lediga jobb vi har för tillfället och vad våra medarbetare faktiskt tycker om oss. Det ger en trovärdighet för oss som arbetsgivare. Dessutom är det så att kandidater som googlar efter arbetsgivare hittar oss mycket enklare sedan vi började jobba med Careereye.”

Det sistnämnda lyfter hon fram som en oerhörd fördel framför allt för mindre bolag.

”Careereye är ett jättebra verktyg för att nå ut, både som varumärke och som arbetsgivare. Som litet bolag är det ofta svårt att slåss om kandidater mot de stora, namnstarka jättarna. Tack vare att vi samarbetar med Careereye hamnar vår profilsida hos dem, högt upp vid en google-sökning. Trots att vi är små. Det är en enorm fördel för vår del eftersom vi inte har resurser att marknadsföra oss särskilt mycket. Nu får vi det också på köpet.”

Carolina Emanuelson berättar att hon tycker om helheten med Careereye.

”Om jag jämför med Glassdoor, där vårt bolag också finns, så känns Careereye enklare att använda och tydligare. Det som också är bra med Careereye är att jag har kontrollen över vår profilsida på plattformen. När någon går in och lämnar betyg eller omdöme om oss så får jag som profilägare direkt en indikation på att det har skrivits ett inlägg och kan då välja att besvara kommentaren. Det ger en fantastisk chans till direktkommunikation vilket är jättebra!”

Att bemöta och be om omdömen

”Vår inställning på Symbio är att vi ska ha ett öppet klimat och då måste vi som arbetsgivare kunna ha en dialog både kring vad som funkar bra och vad som inte gör det. Vi vill vara en toppenbra arbetsplats och då måste man vilja lyssna på alla synpunkter och ta till sig av dem”, säger hon och fortsätter:

”Vi kommer att be alla våra medarbetare att gå in på Careereye och lämna omdöme och tycka till om oss som arbetsgivare. På så sätt kan vi även använda tjänsten som en form av temperaturmätare och få en indikation kring vad vi behöver åtgärda och vad som funkar bra.”

Fanns det några tveksamheter kring att samarbeta med Careereye innan ni bestämde er?

”Nej, faktiskt inte den minsta tveksamhet. Jag tycker att Careereye är ett bra sätt att minska administrationen vilket är nödvändigt när resurserna är begränsade. Dessutom är kostnaden väldigt liten. Om man jämför med att köpa annonsplatser, vilket är alternativet för att nå utanför sin egen hemsida, så är priset för Careereye ingenting.”

Skulle du rekommendera Careereye till andra arbetsgivare?

”Absolut! Det är precis det här som alla, framför allt små bolag, behöver! Det är supersmidigt och du får allt samlat på ett ställe. Om du har mycket annat att sköta så vill du ha ut mesta möjliga effekt för minsta möjliga jobb och då är Careereye jättebra. LinkedIn är bra men det är inte alls lika smidigt och kräver mer jobb. Samma sak med Facebook. På riktigt, Careereye är verkligen jättebra!”, säger Carolina Emanuelson med eftertryck.

Självklart tycker vi på Careereye att det är väldigt roligt att vår tjänst är så uppskattad av våra kunder. Vill ni också ha hjälp med att samla ert arbete med marknadsföring, employer branding och rekrytering på ett ställe? Tveka inte att kontakta oss på Careereye så kan vi prata om hur vi kan hjälpa er på bästa sätt.

Hämta guiden: medarupplevelse som employer branding-verktyg

Skribent

Sofia är vår Customer Success Manager. Det innebär att hon, och övriga i hennes team, gör allt för att maxa våra kunders värde av Careereyes tjänster. Hennes breda kompetens inom bland annat marknadsföring, kundvård, pr, journalistik, information och kommunikation gör att hon kan stötta oss, och våra kunder, inom en rad viktiga områden. 

Skriv en kommentar