Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
Careereye Leadership Lounge – Podcast i 10 avsnitt! – Blogg Careereye

Under Sime-konferensen förra veckan arrangerade vi inte bara ett HR Leadership Mingle, utan även en Leadership Lounge, tillsammans med Sime. I loungen träffade vår vice vd Tommie intressanta och kloka personer inom HR och ledarskap, för att diskutera hur digitaliseringen påverkar våra organisationer, yrkesroller och arbetslivet i praktiken. Nu har vi samlat dessa som podcast-avsnitt, perfekta att lyssna på till eller från jobbet!

Lottie Knutson


I det här avsnittet gästar Lottie Knutson, styrelseproffs och delägare i Careereye, och pratar om allt från Sveriges normativa förtryck till det kritiska behovet av robotvårdare i framtiden och varför HR behöver släppa paniken inför digitaliseringen.

Lotta Fredrikson


I det här avsnittet gästar Lotta Fredrikson, vd på Hammer & Hanborg, och pratar om allt från vikten av att vara brutalt ärlig när man rekryterar, till digital ”hur gör jag”-ångest och möjligheterna med Virtual Reality.

Cecilia Westerholm Beer

I det här avsnittet gästar Cecilia Westerholm Beer, rådgivare inom HR och tidigare bland annat HR-direktör på Cybercom Group, och pratar om bland annat att inga talanger väljer ditt företag för att du står på en mässa och delar ut kolor.

Anna Mindelöf


I det här avsnittet gästar Anna Mindelöf, Head of Talent Management på Ericsson Radio, och pratar om att företag behöver utgå från var talangen är, inte var organisationen är, och vilka enkla receptet som gäller för att bygga förtroende.

Katarina Starendal


I det här avsnittet gästar Katarina Starendal, HR Manager på Veryday samt medgrundare av HR-podden, och pratar om demokratiseringen av organisationen, agil HR och att HR idag måste tänka användarupplevelse i allt.

Thomas Nyberg


I det här avsnittet gästar Thomas Nyberg, grundare och redaktör på InsightLab, och pratar om bristen på mening i arbetslivet, hur designtänket är en trend inom HR för 2017 och varför kompetens-PT är en av titlarna som kommer starkt.

Fares Hamed


I det här avsnittet gästar Fares Hamed, medgrundare Changers Hub, om att kulturen behöver startas högst upp och varför konferenser som Sime borde vara obligatoriskt för alla beslutsfattare inom dagens utbildningsväsende.

Sebastian Wettemark


I det här avsnittet gästar Sebastian Wettemark, VD och grundare för Wildfire, och pratar bland annat om företags värderingar kontra kultur och hur du som ledare behöver se dig själv mer som en DJ.

Mats Hederos


I det här avsnittet gästar Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter, och pratar om allt från vikten av att lyssna utan att fördöma till fastighetsbranschens digitala transformation och hur arbetsplatsen kommer ha en stor, och helt annan, betydelse än tidigare.

Siri Sandholt


I det här avsnittet gästar Siri Sandholt, HR-direktör på Telenor i Sverige, och pratar om att transparens är enbart positivt, att people analytics kommer fullt ut inom HR nästa år och varför det är så svårt att vara 100% fokuserad i dagens arbetsliv (och vad vi kan göra åt det).

Skribent

Careereye Team är blandade bidrag från flera av oss som jobbar på Careereye.