Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
Därför fungerar inte din jobbannons – Blogg Careereye

Dåligt med sökande på din jobbannons? Careereye.se listar fyra punkter varför du inte får in rätt kandidater.

Din jobbannons syns inte
Din annons är riktad mot fel målgrupp eller inte riktad alls. I dag finns det verktyg för att rikta din annons mot olika målgrupper – på så vis når du rätt kandidater direkt.

Otydlig rubrik i annonsen
Vad skulle du söka efter om du letade jobb inom ditt område? En rubrik som inte sammanfattar tjänsten fångar tyvärr inte den sökandes uppmärksamhet. Håll det enkelt så den jobbsökande snabbt hittar rätt jobb i sin sökning.

Du missar det grundläggande
Var finns jobbet? Vilken roll och titel har tjänsten? Vilka kvalifikationer och krav behöver den sökande? All denna information kan kännas som självklar, men det utgör hela kärnan i en jobbannons och kan avgöra om den sökande känner sig träffad för jobbet.

Missledande beskrivning av rollen
För höga förväntningar och avancerade beskrivningar i annonsen – väl på en intervju märker kandidaten att beskrivningen inte stämmer överens med verklighetens villkor. Marknadsför inte det som du som arbetsgivare senare inte kan hålla.

Lycka till!


Publicera ditt jobb på Careereye.se och nå din specifika målgrupp, vi har alla verktyg som du behöver för att sätta igång!

Skribent

Careereye Team är blandade bidrag från flera av oss som jobbar på Careereye.

Kommentarer avstängda.