Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
Electrolux om employer branding och Careereye – Blogg Careereye

Eva Andersson, Head of HR Nordic på Electrolux, delar med sig av hur de tänker kring employer branding och varför de arbetar med Careereye.

Electrolux, med europeiskt huvudkontor i Stockholm, bildades redan 1919 och är idag en av världens största tillverkare av vitvaror. Även om Electrolux är ett internationellt känt konsumentvarumärke jobbar de ändå hårt med att lyfta fram och stärka sitt arbetsgivarvarumärke. De gör de genom att satsa på ett proaktivt arbete med employer branding, där en del av arbetet är att jobba med Careereye.

Eva Andersson, Head of HR Nordic på Electrolux, berättar att hon tycker att employer branding är ett spännande område av flera anledningar. Dels för att det har skett en förändring när det gäller synen på området och dels för att fler och fler företag investerar i employer branding. Något som hon anser är en viktig, och helt riktig prioritering.

Företag lever genom sina medarbetare

Electrolux har ett starkt varumärke men vill ytterligare förstärka sin positionering och attraktionskraft för att lyckas attrahera framtidens talanger.

”Vi prioriterar arbetet med vårt arbetsgivarvarumärke och väljer att vara öppna och transparenta med våra värderingar. Ett företag lever mångt och mycket genom sina medarbetare och vi tror som sagt starkt på delaktighet och transparens. Careereye ger oss möjligheten att på ett modernt och enkelt sätt förmedla både vad vi arbetar med, och hur vi gör det”, berättar Eva.

”I vårt arbete med employer branding lyfter vi bland annat fram vilka fördelar det finns med att jobba i ett internationellt företag och vilka utvecklingsmöjligheter våra medarbetare har. Vi arbetar också hårt med att nå ut till unga talanger och vi vet att vi har ännu mer att göra på den fronten. Vi är ett innovativt bolag som har behållit sin entreprenörsanda. Den kombinationen lockar talanger som vill kunna påverka och vara med och utveckla bolaget framåt.”

Viktigt med feedback från anställda

Det finns flera anledningar till att Electrolux har valt att jobba med Careereye, berättar Eva.

”Vi tycker att Careereye står för ett modernt tänk och passar vår syn på rekrytering och employer branding. Vi är mycket positiva till Careereye och hela affärsidéen. Det ligger helt rätt i tiden att kombinera employer branding, rekrytering och feedback på det sätt som Careereyes tjänst tillhandahåller.”

Eva lyfter fram att chansen att få ta emot feedback från anställda, tidigare anställda och kandidater är en viktig del i företagets arbete med öppenhet och transparens inom Electrolux.

”Vi vill hela tiden bli bättre. Därför är feedback ett viktigt verktyg för oss oavsett om det gäller återkoppling från våra kunder gällande våra produkter eller, som i det här fallet, feedback från våra anställda, tidigare anställda eller kandidater. För oss är det viktigt att stå först i kön när det gäller att vara en attraktiv arbetsgivare!”

Visa upp hur man är som arbetsgivare

När det gäller syftet med Electrolux profilsida på Careereye handlar det inte bara om att få chansen att ta emot feedback från anställda och kandidater utan även om att visa upp hur Electrolux är som arbetsgivare.

”Vi gillar idéen med att vi som arbetsgivare kan ge en inblick i vår vardag genom att publicera bilder på event, produkter, intervjuer med anställda, vår vision och mycket annat. Detta ger kandidater en chans att ’lära känna’ Electrolux på ett bra sätt redan innan de har besökt oss”, säger Eva.

”Vi vet idag att kandidater ställer krav på exempelvis hur bolag jobbar med hållbarhet. Genom Careereye och vår egen hemsida kan vi ge en tydlig bild av hur viktigt exempelvis hållbarhet är för oss. Som kandidat är man också intresserad av vad Electrolux står för, vilka värderingar bolaget har samt hur en dag på jobbet ser ut. Allt det här kan vi enkelt samla på Careereye. Vi har bara börjat bygga vår sida hos Careereye men vi har redan många planer på hur vi vill utveckla den delen.”

Arbeta med lokala aktörer som internationellt bolag

Careereye finns idag i flera nordiska länder men har Sverige som sin huvudmarknad. Electrolux däremot har som sagt verksamhet i princip i hela världen. Vad var det som gjorde att de ändå valde att samarbeta med Careereye?

”Vi jobbar med olika karriärsidor i olika länder men för oss fungerar det fint med Careereye som lokal svensk aktör. Vårt europeiska huvudkontor ligger i Stockholm och vi kan erbjuda en rad spännande tjänster som omfattar Europa, Mellanöstern och Afrika som ändå är baserade i Stockholm. På huvudkontoret jobbar omkring 1000 anställda med 62 nationaliteter. Vi arbetar kontinuerligt med talent management och jobb-rotation vilket gör att våra medarbetare får en internationell exponering även om man är baserad i Stockholm. Vi ser också Careereyes möjligheter att expandera i andra länder, vilket borgar för ytterligare täta samarbeten”, säger Eva.

Att röra sig framåt som motivation

Som de flesta bolag jobbar Electrolux hårt med ständig förändring och förbättring för att se till att medarbetarna trivs och vill stanna kvar. Bland annat jobbar de med konceptet ’OnBeat’.

”Det innebär att alla i bolaget jobbar för att hitta smarta lösningar, slipa på befintliga processer och göra varandra bättre. Att vi hela tiden rör oss framåt och blir ännu bättre, motiverar våra medarbetare”, konstaterar Eva.

Är du nyfiken på att veta mer om hur du kan jobba med Careereye tjänst? Här kan du läsa mer om vad vi kan hjälpa dig med.

Skribent

Sofia är vår Customer Success Manager. Det innebär att hon, och övriga i hennes team, gör allt för att maxa våra kunders värde av Careereyes tjänster. Hennes breda kompetens inom bland annat marknadsföring, kundvård, pr, journalistik, information och kommunikation gör att hon kan stötta oss, och våra kunder, inom en rad viktiga områden. 

Skriv en kommentar