Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
Hej Ola Ahlvarsson – vad händer på Sime HR Leadership Mingle? – Blogg Careereye

Om drygt en vecka är det dags för internetkonferensen Simes after-talk och mingel för HR-chefer. Något som vi, inte helt opartiskt, ser som ett av årets mest spännande event för dig som jobbar med HR och ledarskap. Vi har haffat en av talarna, Ola Ahlvarsson (digital serieentreprenör och ordförande på Sime och Result), för ett par frågor om vad vi kan förvänta oss på scenen och minglet.

Ola Ahlvarsson
Ola Ahlvarsson

Hur skulle du beskriva Sime för någon som aldrig varit med tidigare?
– Sime är två fullspäckade dagar som tar dig på en resa i digitala möjligheter, tillsammans med internationella och lokala talare, en fantastiskt publik på 2000 spännande deltagare och massor med nya affärer.

Vad ser du som mest spännande just nu?
– Att digitalt verkligen berör alla, i alla branscher. Affärer blir internationella med digitala plattformar, vilket gör att vi får en mycket större marknad, men även framtida konkurrenter från hela världen. För samhället betyder den ökade transparensen att dåliga ledare och skurkar får stå till svars, något som också gäller företagsledare. På sikt leder det till ett godare näringsliv och ett godare samhälle.

Vad betyder det för HR-chefer och ledare?
Väldigt många av de system och valda sanningar som funnits inom HR måste utmanas. Frilanstrenden, plattformsekonomin, drivkrafterna hos framtidens talanger och många andra trender är både spännande och, för många, hotfulla. Det kommer vara stor skillnad på hur dåliga och bra HR-chefer arbetar i framtiden.

Hur bör man förbereda sig?
– Genom att vara nyfiken, öppna dörrarna för nya samarbeten och externa tankar. Testa mycket och behåll det som funkar.

Vad kan vi förvänta oss på HR-minglet den 15 november?
– Spännande tankar, rykande färska insikter och att få träffa andra ledare i samma roll från andra branscher. Sen blir det såklart något gott i glaset och säkert några överraskningar. Målet är att alla ska gå därifrån med en bit av den optimism och kärlek till förändring som genomsyrar Sime. Sen tror jag alla kommer att få med sig något som gör att de arbetar annorlunda på måndag inom något område.

Tack Ola, vi ser fram emot en spännande eftermiddag! 

Mer om Sime HR Leadership Mingle

På Sime HR Leadership Mingle blandar vi det bästa från internetkonferensen Sime med de bästa hjärnorna inom HR. Under en sen eftermiddag den 15 november på Cirkus Stockholm minglar och utforskar vi vad de senaste strategierna, teknologierna och digitala möjligheterna innebär för HR och ledarskap. Du lyssnar till bland andra:

  • Cecilia Lundin, SVP Human Resources, Telia Company
  • Danica Kragic, Vice Rektor, forskare och robotexpert, Kungliga Tekniska Högskolan
  • Laurie Segall, Senior Technology Correspondent, CNN Money & CNN Tech
  • Henrik Ehrenberg, Samhällspolitisk Chef, Unionen
  • Robin Farmanfarmaian, Founder, Entrepreneur, Speaker, Patient & Medical Technologist
  • Ola Ahlvarsson, serieentreprenör och ordförande, Sime
  • Tommie Cau, vice VD, Careereye

Eventet är kostnadsfritt och exklusivt för inbjudna ledare och HR-chefer. Om du är HR-chef och inte redan har ansökt om en inbjudan till Sime HR Leadership Mingel, skriv upp dig här (antalet platser är begränsat).

Careereye är partner till Sime och medarrangör till HR Leadership Mingle. Sime har utforskat och spridit kunskap om digitala möjligheter sedan 1996 och är en måste-upplevelse för ledare och HR-chefer som vill förstå framtiden och ligga i framkant i jakten på talangerna. HR Leadership Mingle är kostnadsfritt för inbjudna gäster.

Skribent

Careereye Team är blandade bidrag från flera av oss som jobbar på Careereye.