Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
I huvudet på en investerare – Spiltan om varför de har valt att satsa på Careereye – Blogg Careereye

I den glödheta svenska tech-branschen letar investerare och entreprenörer efter varandra med ljus och lykta. Investmentbolaget Spiltan har de senaste åren ökat sitt fokus på tech-sektorn och under våren 2016 kunde vi dela med oss av nyheten att Spiltan gått som investerare i Careereye Online Group AB. I den här exklusiva intervjun berättar Håkan Sjunnesson, investment manager på Spiltan och styrelseordförande i Careereye, hur Spiltan ser på sina investeringar, det växande intresset för HR-tech och varför de har valt att satsa på Careereye. Han summerar också 2016 som ett händelserikt år för Careereye.

Håkan Sjunnesson är sedan 10 år investeringsansvarig på investmentbolaget Spiltan. Han berättar att Spiltan vill hitta och utveckla intressanta entreprenörsföretag i tillväxtfas, och att just företag inriktade på teknik och digitalisering har ökat i fokus för investmentbolaget. Eftersom Spiltan är långsiktiga i sitt investeringstänk så väljer de bolag med stor omsorg. Deras kravprofil går att sammanfatta i några viktiga punkter.

”Du ska ha ett bra entreprenörsteam, en fungerande affärsmodell och sist men inte minst – du måste tjäna pengar, även om det inte är så stora pengar. Vi vill inte investera i ett slukhål”, säger Håkan. ”Det vi främst letar efter är bolag som växer, på en marknad som växer.”

Håkan berättar även att de bolag som Spiltan är intresserade av, inte ska vara helt färska. De ska ha kommit in i en tillväxtfas. ”Innan vi väljer att investera i ett bolag vill vi att de har en rad funktioner på plats. Tjänst, organisation, affärsplan och struktur måste fungera. Därifrån vill vi sedan vara med och utveckla bolaget.”

En annan sak som är avgörande för Spiltan innan de kliver in i ett bolag är människorna i företaget.

”Vi vill hitta drivna personer som verkligen brinner för sina företag”, berättar Håkan.

Just det hittade han när han mötte Johan Kadar, vd på Careereye.

”Jag och Johan Kadar träffades i ett helt annat sammanhang, när han hjälpte en annan person att utveckla sitt bolag. Johan är snabbfotad, driven och engagerad. Dessutom har han drivit många företag tidigare med bra resultat”, säger Håkan. ”Careereyes grundare Henrik Denebrandt är också otroligt målmedveten. Han har gjort massor av bra saker även tidigare men med Careereye verkar han ha hittat hem. Genom att även få in Tommie Cau i bolaget har man fått en ytterligare höjd inom HR-branschen. Nu kan man verkligen koppla ihop alla delar.”

Anledningen till att Spiltan valde att gå in som investerare i Careereye var en kombination av företagets affärsidé, personerna i bolaget och att de dessutom har jobbat länge inom HR-området genom traditionell försäljning av jobbannonser.

”Det innebär att de verkligen kan sitt område och sin bransch”, säger Håkan och konstaterar att just HR-tech är en spännande bransch som har fått både uppmärksamhet och kapital de senaste åren. Det är inte förvånande anser han eftersom hela HR-sektorn genomgår stora förändringar.

”För 5-10 år sedan upplever jag att HR var en silo som jobbade väldigt fokuserat med personaladministration. Nu ser det inte ut så längre. Idag är HR en strategisk funktion som även har nära koppling till bland annat marknadsföring och PR”, säger Håkan.

”HR-tech växer och här är Careereye en väldigt spännande aktör. Jag har inte sett något bolag inom HR-tech som har samma möjligheter som Careereye att bli stora och beröra så många.”

På frågan om vad Håkan anser är mest spännande med Careereye just nu, svarar han att det är bolagets transformation. ”Att gå från en fullständig outsider till en viktig spelare på arenan. På lite sikt kommer Careereye förhoppningsvis att vara ett naturligt nav kring frågor om employer branding, rekrytering och jobbsök. De är redan på väg dit vilket bland annat märks genom att Careereyes olika event drar så mycket folk och får så bra omdömen.”

Sedan Spiltan gick in i Careereye i våras har det hänt mycket i bolaget. Tjänsten har gått från ett fåtal till drygt 30.000 omdömen, betyg och löner på den svenska sajten, tjänsten har startats i Norge och Danmark och bolaget har fått in en mängd bolag som kunder. Både stora bolag som Svenska Spel, Electrolux och Axfood, men även mindre bolag som Symbio och iStone.

Håkan avslutar med att berätta att han ser ljust på Careereyes framtid och att Spiltan kommer att gå in med mer pengar i bolaget. Hur mycket är dock inte officiellt i nuläget.

Vill du veta mer om hur du kan använda Careereyes tjänst? Tveka inte att höra av dig till oss.

Skribent

Sofia är vår Customer Success Manager. Det innebär att hon, och övriga i hennes team, gör allt för att maxa våra kunders värde av Careereyes tjänster. Hennes breda kompetens inom bland annat marknadsföring, kundvård, pr, journalistik, information och kommunikation gör att hon kan stötta oss, och våra kunder, inom en rad viktiga områden. 

Skriv en kommentar