Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
Jobba i Stockholm – Europas snabbast växande stad – Blogg Careereye

Stockholm förväntas växa snabbast i Europa under de kommande fyra åren. År 2020 tros befolkningen ha ökat med 11%, baserat på 2015 års siffror, från 911 989 till 1 012 488. En anledning till detta är Stockholms snabbt växande teknikbolag med huvudkontor runtom i världen.

– Stockholms stad är en internationell tillväxtregion. Befolkningsökningen är starkast i Europa och vi har många fördelar som internationella företag börjar få upp ögonen för, men vi har också ett antal utmaningar. När befolkningen växer med två bussar varje dag ökar kraven på investeringar i infrastruktur, bostäder och tunnelbana, säger Maria Rankka, VD för Stockholms Handelskammare i en intervju med SvD.

Bakom Stockholm placerar sig städer som Köpenhamn, London och Oslo, som låg etta på listan vid en tidigare prognos.

Om prognosen stämmer betyder det att trycket på den redan hårt pressade bostadsmarknaden kommer att öka, vilket ställer höga krav på investeringar från politikerna. Men det kommer även göra att bolagen kommer få lättare att rekrytera och hitta rätt kandidater som tar företagen framåt i utvecklingen.

– Vi tycker att det är positivt att Stockholm växer. Det gör att vi kan få intressantare utbud och näringslivet får det lättare att rekrytera, fortsätter Rankka.

Det techbolag som vuxit mest i Sverige under de senaste åren är iZettle, (enligt Deloittes rapport) som sedan 2011 vuxit med hisnande 30.114%. Företaget är baserat i Stockholm, och kan tillsammans med övriga växande bolag ses som en av anledningarna till att prognoserna för vår huvudstad ser så positiv ut.

De tio snabbast växande städerna i Europa: (mellan 2015-2020)
1. Stockholm förväntas öka sin befolkning med 11 procent till 2020.

2. Köpenhamn: 10,3%

3. Oslo: 7,9%

4. London: 5,8%

5. Helsingfors: 5,7%

6. Wien: 5,5%

7. Berlin: 4,3%

8. Dublin: 3,9%

9. Bryssel: 3,6%

10. Bratislava: 3,3%


Hitta lediga jobb i Stockholm, eller hitta de bästa arbetsgivarna i Stockholm.

Källor: Stockholms Handelskammare, Svenska Dagbladet, Deloitte

Skribent

Careereye Team är blandade bidrag från flera av oss som jobbar på Careereye.

Kommentarer avstängda.