Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
Omdömen som intern temperaturmätare – Blogg Careereye

När Maria Z Furenmo började som HR-direktör på Svenska Spel var det med ett tydligt fokus på att utveckla arbetet med employer branding. Ett samarbete med oss på Careereye var ett av initiativen. Här delar Maria med sig om varför, vilka tveksamheter som fanns och värdet i omdömen.

I augusti 2016 började Maria Z Furenmo som HR-direktör på Svenska Spel, Sveriges ledande spelbolag som årligen bidrar med närmare 5 miljarder till den svenska statskassan. Bolaget har cirka 2100 anställda och en vision om att spel ska vara till glädje för alla.

Med sin breda erfarenhet och djupa förståelse för de utmaningar svenska företag står inför, hade Maria redan från början en tydlig ambition kring hur hon ville utveckla Svenska Spels HR- och rekryteringsarbete. Ett steg i den riktningen var att under hösten ta ett nytt grepp kring employer branding och bland annat inleda ett samarbete med Careereye.

Vi ringde upp Maria och bad henne berätta varför hon valde Careereye.

”Jag upptäckte Glassdoor (liknande tjänst som Careereye i USA, red.anm) för ganska längesedan” förklarar Maria. ”Sedan dess har jag väntat och väntat på att den här tjänsten skulle komma till Sverige men det hände ju aldrig! Därför blev jag väldig glad när Careereye dök upp på marknaden.”

Men det är en sak att gilla en tjänst, en helt annan att börja använda en tjänst som trots allt innebär en viss kostnad. Vad var det som gjorde att ni på Svenska Spel valde Careereye?

”Careereye ligger helt rätt i tiden och fyller en viktig funktion när det kommer till att jobba med det interna och externa arbetsgivarvarumärket. Tjänsten har ett stort värde för både arbetstagare och arbetsgivare då den känns ärlig och transparent”, förklarar Maria.

”Under många år har företag generellt sett varit mest fokuserade på att marknadsföra sig externt men nu äntligen börjar fler och fler förstå vikten av att även vända blickarna inåt organisationen och fokusera på det interna arbetet. Vi vill så klart nå ut med vårt budskap och få vårt arbetsgivarvarumärke att synas på rätt ställen och i det arbetet tycker jag att Careereye är en bra kanal för oss.”

Hade ni några tveksamheter inför att börja samarbeta med Careereye? 

”Ja, några. Vi funderade bland annat på hur vi skulle följa upp om folk lämnade dåliga omdömen och skrev saker som inte är bra för oss. En annan sak som vi ville få klarhet i var om vi hade resurser för att klara av att hantera ytterligare en kanal. Man måste ju arbeta med de kanaler man väljer att ha, annars finns det ingen vits att ha dem.”

Vad gjorde att ni ändå valde Careereye, trots tveksamheterna som du har nämnt?

”Omdömen om oss som arbetsgivare blir ju en temperaturmätare på hur väl vi lyckas med vårt interna arbete. Om våra medarbetare ger oss dåliga omdömen så är det ju lika bra att vi får koll på det så fort som möjligt för att kunna göra det bästa av det”, säger Maria.

Får vi dåliga omdömen så får vi! Det är ju värdefull information som gör att vi får insikt i vad som funkar och kan ta tag i det som inte funkar. Att man lämnar omdömet anonymt gör det säkert också lättare att vara ärlig vilket gör att vi får fram åsikter som vi annars kanske hade haft svårt att nå.”

Maria berättar att hon redan från starten på Svenska Spel var tydlig med det nödvändiga i att jobba aktivt med bolagets arbetsgivarvarumärke. Ganska enkelt fick hon gehör från de övriga i koncernledningen i att employer branding var ett område som måste prioriteras och under hösten tillsatte man därför ytterligare resurser.

Hur resonerade ni när det gäller kostnaden?

”När man börjar diskutera kostnader för den här typen av satsning är det viktigt att visa på alternativkostnaden. Vad kostar det oss att inte göra det här? Då ser man ganska snabbt att det här är viktiga och nödvändiga investeringar”, säger Maria.

Maria avslutar med att konstatera att det finns flera fördelar med att som arbetsgivare samarbeta med Careereye, varav en fördel sticker ut:

”Att finnas på Careereye skickar ut en viktig signal till organisationen. Det visar att vi bryr oss om vad våra medarbetare tycker och att vi vågar vara transparenta med det.”

Vi tackar Maria för insynen i hur de resonerat på Svenska Spel. Nyfiken på hur du kan jobba med Careereye för att få en temperaturmätare internt? Hör av dig till oss!

Skribent

Sofia är vår Customer Success Manager. Det innebär att hon, och övriga i hennes team, gör allt för att maxa våra kunders värde av Careereyes tjänster. Hennes breda kompetens inom bland annat marknadsföring, kundvård, pr, journalistik, information och kommunikation gör att hon kan stötta oss, och våra kunder, inom en rad viktiga områden. 

Skriv en kommentar