Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
Personal & Chef: Så får du ut maximalt av mässan! – Blogg Careereye

Nästa vecka är det äntligen dags för Personal & Chef-mässan i Kista. Under två intensiva dagar kan du lyssna, lära och inspireras av drygt 250 utställare och över 100 föreläsare av världsklass. Självklart är vi på Careereye på plats! Du träffar oss i monter H11:A.

Alla seminarier under mässan är gratis och till de allra flesta krävs ingen föranmälan. Däremot behöver du en entrébiljett och den får du gratis genom att registrera dig här.

Det är ett fullmatat mässprogram för dagarna, så här har vi tagit fram förslag på föreläsningar som vi tror hjälper dig att få ut maximalt av din tid på Personal & Chef.


Onsdagen 22 februari

➔ 09.00-12.00: Digital och Framgångsrik (egen konferens)

Antingen kan du kicka igång ditt mässdeltagande genom att gå runt som du vill inne på mässområdet, kanske inspirerad av några av våra tips nedan, eller delta på konferensen ”Digital & Framgångsrik”.

Konferensen pågår den 22:a februari mellan kl. 09-12. Under den får du ta del av tre föreläsningar – ”Internet är verkligheten, verkligheten är på internet”, ”Failure, Innovation and AI” och slutligen ”Från medarbetare till digitala ambassadörer”. Det sistnämnda handlar om precis det som vi på Careereye vill lyfta fram.

Låter konferensen som något för dig hittar du mer information och anmälning här (begränsat antal platser).


Här kommer förslag på andra föreläsningar under dagen som kan vara intressanta. De hålls på någon av de fyra olika scenerna ”Omvärldsanalys”, ”Ledarskap 4.0”, ”Digital & tech” och ”Business Case Arena”. Vid varje förslag har vi skrivit vilken scen som gäller.

➔ 09.15-10.00: Utveckla dig själv och andra (Omvärldsanalys)

Kl. 9.15 – 10.00 på scenen ”Omvärldsanalys” pratar Anna Wilson om hur du kan utveckla dig själv och andra. Anna har över 30 års erfarenhet som chef och ledare. Här delar hon med sig av tips, inspiration och verktyg som du direkt kan applicera i din egen vardag.

➔ 10.00-10.45: Kompetens i förändring (OMVÄRLDSANALYS)

Stanna gärna kvar för på samma scen (Omvärldsanalys) pratar sedan Karin Netzell och Christina Hammer, båda från Hammer & Hanborg, om kompetens i förändring. Det pågår många förändringar på arbetsmarknaden parallellt, nya medarbetarbeteenden, nya organisationsstrukturer och nya kompetensbehov. De båda talarna menar att det är dags att uppdatera talangbegreppet och hitta nya sätt att identifiera talanger.

➔ 10.45-11.30: Bensträckare och hälsa på oss! (H11:A)

Sedan är det kanske dags för en bensträckare? Kom och hälsa på oss på Careereye. Du hittar oss i monter H11:A, nära scenen ”Ledarskap 4.0”. Kom och prata med våra trevliga kollegor om employer branding, transparens och hur vi kan hjälpa er som företag. Gör vårt digitala test, lämna omdöme på vår sajt, få en demo av vår tjänst eller prova vårt jobbsökar-spel (om du törs). Självklart är du välkommen till vår monter hela tiden.

➔ 11.30-12.15: Målbilder – vägen till ett framgångsrikt ledarskap (Ledarskap 4.0)

Efter en trevlig stund i vår monter kan du gå till grann-scenen ”Ledarskap 4.0”. Klockan 11.30 – 12.15 kommer Anitha Schulman att prata om målbilder – vägen till ett framgångsrikt ledarskap. Anitha är kanske mest känd för sina olika entreprenörsprojekt men hon har också en gedigen karriär från TV-branschen.

➔ 12.30-13.15: OSA <3 SAM = sant! (Omvärldsanalys)

Om du sen vill veta hur ni som företag kan jobba praktiskt för att följa de senaste reglerna från Arbetsmiljöverket, kan du sprinta tillbaka till scenen ”Omvärldsanalys”. Klockan 12.30 – 13.15 kommer där Johan Mellnäs på arbetsmiljöorganisationen Prevent, bland annat att förklarar hur företag konkret kan jobba för att följa kraven.

➔ 14.00-14.45: Varumärken med rätt känsla! (Ledarskap 4.0)

Om du inte redan har ätit lunch kanske det är dags för det. I annat fall är ett tips att gå tillbaka till Ledarskaps-scenen för att kl. 14.00 – 14.45 lyssna på en av Sveriges främsta varumärkesexperter – Eva Ossiansson. Hon kommer att ta med dig på en resa in i en känslodominerad logik och berätta mer om hur du kan använda känslor i varumärkesbyggandet.

➔ 14.45-15.15: BENSTRÄCKARE 

Dags för ännu en bensträckare! Och har du inte hunnit besöka oss finns vi på samma plats som tidigare. (H11:A).

➔ 15.15-16.00: Effektivt ledarskap med MT-metoden (LEDARSKAP 4.0)

Om du känner för ytterligare en föreläsning efter det kan du till exempel lyssna på Mia Törnblom föredrag ”Effektivt ledarskap med MT-metoden” kl.15.15 – 16.00 på Ledarskapsscenen. Hon kommer att berätta om en metod som gör att du får verktyg som gör det möjligt att leda dig själv och dina medarbetare, på ett hållbart sätt.

➔ 16.30-: Branschmingel (Missa inte!)

Efter det är det dags att ta dig ut till den övre entrén, vid garderoberna. Klockan 16.30 drar nämligen branschminglet igång! Det bjuds på bubbel, mingelmat och underhållning. Kom, träffa intressanta människor och ha trevligt! Är du inte redan anmäld är det hög tid att göra det nu (begränsat antal platser).


Torsdagen 23 FEBRUARI

➔ 07.30-09.00: Frukost med Workshop (Ledarskap 4.0)

Vill du starta dagen så tidigt som möjligt kan du gå på Hyper Islands frukost-workshop på Ledarskapsscenen klockan 07.30-09. För det eventet krävs att du föranmäler dig.

➔ 09.00-10.00: Kan jag så kan alla! (LEDARSKAP 4.0)

Vill du ha ytterligare tid på dig att ta dig till Kista kanske det passar bra att börja med att lyssna på Henrik Bunge, VD på Björn Borg, klockan 09-10 på Ledarskapsscenen. Han anses av många vara en av Sveriges absolut mest innovativa ledare. Han hävdar här att ”Kan jag så kan alla!”

10.00-10.15: BENSTRÄCKARE OCH HÄLSA PÅ OSS! (H11:A)

När du ändå är vid Ledarskapsscenen kan du sen komma och hälsa på oss på Careereye. Du hittar oss i monter H11:A, väldigt nära scenen ”Ledarskap 4.0”. Kom och prata med våra trevliga kollegor om employer branding, transparens och hur vi kan hjälpa er som företag. Gör vårt digitala test, lämna omdöme på vår sajt, få en demo av vår tjänst eller prova vårt jobbsökar-spel (om du törs). Självklart är du välkommen till vår monter när som helst.

➔ 10.15-11.00: Innovation – talangjägarens främsta redskap (Omvärldsanalys)

Att lyckas med talangjakten är något som berör många inom HR. Frågan är hur du får de bästa talangerna i de yngre generationerna att vilja jobba hos just er? Enligt Suzan Hourieh Lindberg, grundare av nätverket The Social Few, är innovation talangjägarens främsta verktyg. Lyssna på hennes på scenen ”Omvärldsanalys” kl. 10.15 – 11.

11.15-12.00: Linkedin – Rekrytera som proffsen (OMVÄRLDSANALYS)

På samma scen fortsätter sedan Lisa Gunnarsson att berätta hur du kan ”rekrytera som proffsen”. Lisa Gunnarsson är Nordenchef för Linkedin. Hon kommer att dela med sig av hur LinkedIns framgångsrika kunder arbetar med sin employer branding och sina rekryteringsmål. Lisa Gunnarsson föreläsning pågår 11.15 – 12.

12.15-12.45: hur du bygger ett starkt arbetsgivarvarumärke i en transparent värld (Business Case Arena)

Efter det är det hög tid att ta sig till scenen Business Case Arena. Klockan 12.15 – 12.45 kommer nämligen vår egen Tommie Cau att prata där, om employer branding.

➔ 13.15-14.00: Digitalisering av HR – Kunskap som hjälper och effektiviserar ditt arbete (Digital & tech)

En halvtimme senare, klockan 13.15 står Henrik Ladström, konsult på Knowit, beredd på scenen ”Digital & tech”. Han ska prata om det faktum att HR får en allt större roll i digitaliseringen. För alla inom HR gäller det nu att se hur digitaliseringen påverkar arbetet, och hur man på bästa sätt kan hjälpa till att ställa om och skapa en ännu mer effektiv organisation med fokus på det viktigaste av allt: medarbetarna.

➔ 14.30-15.15: Data i all ära, men det handlar om människor (DIGITAL & TECH)

I år träder en ny lag i kraft på EU-nivå som kommer att ersätta personuppgiftslagen. Hur hanterar ni all er känsliga data, och hur säkerställer ni att ni gör det på rätt sätt? De frågetecknen, och säkert några andra, kommer Niklas Kimfors och Lotta Kavtaradze att räta ut på scenen ”Digital & tech” klockan 14.30 – 15.15. Passa på att ställa alla frågor du har kring detta för att ha full koll på hur den nya lagen påverkar HR-området.

Varmt välkommen till årets absolut bästa mötesplats för kompetensutveckling och inspiration. Vi ses där!

Skribent

Careereye Team är blandade bidrag från flera av oss som jobbar på Careereye.