Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
Så får du medarbetarna att ge omdömen – 9 snabba tips – Blogg Careereye

Desto fler betyg och omdömen ett företag har på en tjänst som Careereye, desto mer relevant och rättvist blir det samlade intrycket för den som är nyfiken på företaget. För att inte glömma den ökade trovärdigheten. Därför ser vi det som en viktig aktivitet för arbetsgivare att bjuda uppmuntra sina medarbetare och alumner att dela med sig.

Men hur motiverar du dina medarbetare att faktiskt ta sig tiden att lägga ett betyg och skriva ett omdöme? Här samlar vi 9 snabba tips att köra igång med!

  1. Visa att det är viktigt. Få chefer och ledning att prata om det och uppmana det.
  2. Skicka mail och uppmuntra. Skicka själva eller be oss på Careereye göra ett designat mail (endast för kunder).
  3. Lägga upp en puff på intranätet. Som kund kan du även välja att lägga in Careereyes omdömes-widget.
  4. Uppmana i slutet på medarbetarundersökningen eller i pulsmätningar som t.ex. &frankly eller Office Vibe.
  5. Gör Careereye-utvärderingen till en fast rutin när medarbetare slutar. Som extra morot, bjud på något i utbyte (vi hjälper gärna till med administrationen av det).
  6. Lägg till en Careereye-länk i er mailsignatur. Går att sätta som regel i ert mailprogram.
  7. Lyft upp ert Careereye-omdöme i era interna kanaler. Exempelvis om ni har en intern medarbetartidning, nyhetsflöde på intranätet eller anlagstavlor.
  8. Sprid betyg och kommentarer i era sociala medie-flöden. Det visar att ni tycker det här är viktigt och vågar vara transparenta, något som inspirerar och skapar förtroende.
  9. Styr annonser till medarbetarna på exempelvis Facebook eller LinkedIn.

Fungerar det?

Uniflex är en av våra kunder som började på 29 omdömen. Med en insats, där vi gav stöd i form av ett designat mail till alla medarbetare, tog det bara några veckor innan de klättrade till närmare 300.

Veta mer?

Vad skulle det betyda för er verksamhet om alla medarbetarna lämnade ett betyg och omdöme om er som arbetsgivare? Vi pratar gärna mer om fenomenet med omdömen och recensioner av arbetsgivare. Kontakta oss för för att lära dig mer om hur enkelt det kan vara, vad man kan få ut av det som medarbetare och jobbsökare och få fler tips. Både internt på företag och i extern media!

Skribent

Careereye Team är blandade bidrag från flera av oss som jobbar på Careereye.