Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
Så skapar du ett autentiskt employer brand – Blogg Careereye

De förändringar som orsakats av den tekniska och sociala utvecklingen har haft stor påverkan på arbetsgivarbranschen. Dagens anställda har fler och andra krav än tidigare. De är mer rörliga och har mindre lojalitet. Känslor, livsstil och värderingar spelar allt större roll i deras syn på en arbetsgivare. De granskar noga och ofta innan de tar beslut, har betydligt fler val och mer makt än någonsin när det gäller att söka jobb.

Den nya inställningen bland arbetskraften har lett till en ökad konkurrens mellan arbetsgivarna för att hitta, locka till sig och behålla talangerna. De företag som först inser det och tar sig an de nya utmaningarna och möjligheterna genom att använda nya verktyg och koncept kommer att bli morgondagens vinnare. Det förmodligen bästa verktyget i den kampen är ditt employer brand.

VÄRDET AV ETT STARKT EMPLOYER BRAND

Vad är ett employer brand? Enkelt formulerat rör det sig om det intryck som människor har av ditt företag som arbetsgivare. Det handlar om att veta vad som gör ditt företag unikt, varför det är bra att jobba hos er och att kommunicera det på ett övertygande sätt. Ett uppriktigt och tydligt definierat employer brand hjälper dig inte bara att rekrytera talanger, det kommer också vara avgörande för hur du behåller dem.

Vad ditt varumärke lovar och håller är den viktigaste anledningen till att kunder vill köpa din produkt, och även varför anställda vill arbeta för dig. På den nya arbetsmarknaden har kandidaterna blivit konsumenter. De är medvetna och skeptiska, och letar noga efter ett företag som passar deras personliga värderingar och idéer om en bra arbetsplats. Ditt värde som arbetsgivare kommer att granskas och utvärderas precis som produkter. Tycker de inte att ditt employer brand är trovärdigt kommer det att vändas emot dig.

AUTENTICITET KOMMER UR MÄNNISKOR

Hur skapar man ett ärligt och autentiskt employer brand som hjälper till att rekrytera och behålla talangerna? Ingen varumärkeskonsult kan skapa en snygg förpackning som känns trovärdig om den inte stämmer överens med innehållet, och innehållet i alla organisationer är medarbetarna. Dina framtida anställda letar efter sanna historier som berättas av människorna som jobbar hos dig. Ett autentiskt och engagerande employer brand börjar därför med ett autentiskt engagemang för och från din personal.

Vad ett företag säger om sig självt är inte alltid samma sak som vad deras anställda tycker. Nu för tiden är det väldigt lätt att dela information och omdömen offentligt. Åsikter hittar snabbt en stor publik via sociala medier och recensioner på omdömessajter. Vad dina anställda tycker påverkar ditt employer brand mer än någonting annat. Så lyssna alltid på dem. Inte bara för att visa engagemang, utan för att deras åsikter behövs för din framgång.

KANALER FÖR FEEDBACK SOM PASSAR ALLA

Bara för att den negativa feedbacken inte hörs betyder det inte att allt är bra. Var närvarande, lyssna och uppmuntra kommunikation. Hitta missnöjet innan det börjar gro, och använd personalens åsikter på ett konstruktivt sätt. Sluta aldrig leta efter bättre sätt att lyssna, mäta och återkoppla. Skapa flera kanaler för feedback – personliga, digitala, öppna eller anonyma. Hitta vägar som passar alla anställda. Skapa öppenhet och frihet för dina anställda, och fokusera på medarbetarupplevelsen, så får du en helhetsbild med de mest uppriktiga tankarna och åsikterna. De kommer att utgöra den trovärdiga kärnan i ditt employer brand.

Hämta guiden: medarupplevelse som employer branding-verktyg

Skribent

Lina är nyast i marknadsteamet och arbetar som Social Media & Content Manager. Hennes roll innebär att hon ansvarar för innehållet i våra sociala kanalerna så som blogg, Facebook, Twitter och Linkedin. Lina har lång erfarenhet av att arbeta med sociala medier som ett employer branding-verktyg.

Skriv en kommentar