Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
Snabbguide till Careereye – 9 saker du behöver veta – Blogg Careereye

Har du precis hört talas om Careereye? Försöker en kollega beskriva oss? Undrar du vilka vi är? Funderar du på vad vi egentligen gör? Här är en snabbguide i nio punkter för att ge dig en överblick!

1. Vi är en ny jobb- och karriärtjänst

Careereye är däremot inte som andra jobbtjänster. Hos oss kan nuvarande och tidigare medarbetare lämna betyg och omdömen på sina arbetsplatser. Som ett Tripadvisor för arbetsmarknaden. Användare kan även kolla upp vilka företag som har fått höga betyg på just det som hen tycker är viktigast. På så sätt kan jobbsökare enklare hitta arbetsgivare som passar just hen bäst. Sedan skarpa lanseringen i maj 2016 har antalet betyg, omdömen och löner på Careerye gått från ca 2 000 st till närmare 30 000 st. Utöver betyg och omdömen kan användare även leta bland tusentals lediga jobb.

2. Vi hjälper företags rekrytering och employer branding-arbete

Careereye bygger på att låta medarbetarna tala. Företag är aktiva på vår plattform för att berätta om hur de är som arbetsplats, en del av att bygga dess employer branding. Digitala omdömen börjar nu bli en hygienfaktor i talangkommunikation, precis som det länge varit i många andra branscher. Företag med profil hos oss har större möjligheter att visa upp kultur, medarbetare och insidan på ett bra och engagerande sätt, på en oberoende plattform med hög trovärdighet.

3. Vår tjänst grundar sig i jobbsökarnas nya beteende

Vi har konstaterat och utgått från att det är en ganska annorlunda jobbmarknad där ute. Enligt en svensk undersökning från jobbsajten Careerbuilder gör nämligen 88% av jobbsökare research inför att man söker ett jobb eller medan man är i process. 65% googlar för att hitta relevant information. Det som finns i huvudet på jobbsökare idag skiljer sig mycket jämfört med för bara några år sedan, mycket tack vare internet och nya kanaler.

4. Anställdas omdömen är helt anonyma

Betyg på arbetsgivaren sätts utifrån 6 fasta kriterier; 1) karriär och utveckling, 2) Kultur och värdering, 3) Trivsel och arbetsmiljö, 4) Jobb/fritid-balans 5) Ledning och chefer 6) Lön och förmåner. Kriterierna är utvecklade efter input från jobbsökare och experter. Alla användare uppmuntras att lägga ett skriftligt omdöme för att kommentera sitt betyg – och ett högt eller lågt betyg måste kompletteras med en motivation.

Användare svarar också på om de skulle rekommendera arbetsgivaren till en bekant och vad de tycker om företagets VD. På detta sätt får framtida kandidater en bättre helhetsbild av arbetsgivare genom Careereye. Användarnas omdömen och betyg är självfallet anonyma.

5. Varje omdöme granskas

Careereye godkänner samtliga omdömen manuellt för att säkerställa att de är konstruktiva. En checklista av kriterier gås igenom, där bland annat personangrepp, förtal och grovt språk är skäl till att inte godkänna ett omdöme. Företag har ingen påverkan och insyn i godkännandeprocessen utan kan uppmuntra medarbetare och tidigare anställda att ge ett betyg och omdöme. Arbetsgivare kan även bemöta omdömen genom att skriva en kommentar.

6. Tusentals lediga jobb

Många kommer till Careereye för att läsa betyg och omdömen, men väl där efterfrågas mer innehåll och lediga jobb. Careereye har en integration till Platsbanken och till många företags rekryteringssystem, för att säkra att besökarna får ta del av konkreta jobbmöjligheter direkt på plattformen. Detta gör att de ser jobbannonser i en relevant kontext. Till exempel kan en jobbsökare filtrera fram jobb utifrån vilken betyg som arbetsgivaren i fråga har fått av sin personal.

7. Gratis för användare

Careereye är gratis för användare och en del av tjänstens innehåll är helt öppet. För att se alla omdömen, betyg och löner och nyttja alla fördelar med tjänsten uppmanas användaren att skapa ett konto (vilket görs enkelt via integration med exempelvis Facebook eller LinkedIn).

8. Basprofil eller Premiumprofil

På Careereye finns över 10 000 företag för-registrerade med en Basprofil, genom ett samarbete med Bisnode och deras företagsregister. Detta underlättar för användare när de ska lämna ett omdöme och för jobbsökare när de ska söka efter olika företag. Flera tusen företag har idag betyg och omdömen på Careereye. Varje företags basprofil består av en profilsida där alla betyg, omdömen och löner samlas. En basprofil har även annonsytor där mer aktiva kunder kan marknadsföra sina jobb och profilsidor.

Vill ett företag vara aktivt på Careereye omvandlas basprofilen till en mer omfattande Premiumprofil, där kunden får möjlighet att lägga ut sina specifika jobb samt lägga upp innehåll om företaget, arbetsplatsen och berätta mer om sitt arbetsgivarerbjudande i form av text, bild och film. En premiumprofil har även stöd för bildgalleri och integrationer till olika sociala medier.

Ett premiumabonnemang på Careereye kostar från 2 900 – 12 500 SEK per månad (2016 års priser) och sätts baserat på antal anställda i Sverige. Genom en trappstegsmodell vill vi att även mindre företag ska kunna nyttja fördelarna med Careereye.

9. Många arbetsgivare använder Careereye

Sedan starten av 2016 har många svenska arbetsgivare blivit premiumkunder till Careereye, däribland välkända företag som PwC, Accenture, Svenska Spel, Electrolux, Kappahl och Axfood. Samtidigt passar Careereye alla typer av organisationer. Vår största kund har tusentals anställda i Sverige och den minsta har 22 anställda.


Har du fler frågor? Boka in en demo med oss eller delta i vårt nästa Webinar.

Skribent

Careereye Team är blandade bidrag från flera av oss som jobbar på Careereye.

Skriv en kommentar