Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
Vad får en anställd att stanna kvar? – Blogg Careereye

En stor orsak till att människor lämnar sin arbetsgivare beror ofta på att verkligheten inte matchar de förväntningar som företaget byggt upp. Hur får du dina anställda att stanna kvar och inte söka sig vidare? Careereye.se listar fyra viktiga saker att tänka på som arbetsgivare.

Fyra punkter för dig som arbetsgivare att ha i åtanke för att behålla dina anställda:

Stämning & atmosfär
Att passa in och trivas på en arbetsplats är hygienfaktor för att behålla motivationen för sitt jobb. Glada medarbetare leder till bättre engagemang vilket skapar framgång för hela företaget. Stämmer inte detta in börjar många att se sig om efter nytt jobb. Rekrytera därför i linje med era värderingar.

Karriär och utveckling
Utan chans till utveckling eller utbildning gör framtidsutsikterna rätt låga. Människor gillar att växa i sin karriär och kunna se sig själva inom samma företag även om fem år. Skapa dessa visioner och möjligheter.

Balans mellan jobb och fritid
För dagens unga generation börjar gränserna mellan jobb och fritid suddas ut. För många är jobbet en viktig social del i livet medan andra mår bäst av att skilja på jobb och fritid. Oavsett är det viktigt att det finns en bra balans där medarbetare känner att jobbet inte tar över hela livet.

Lön och förmåner
Även om lönen inte har den största påverkan till varför man väljer att stanna kvar på en arbetsplats, är det ändå en relevant faktor att ta med. Jobbar man hårt vill man även se utdelning för sitt arbete för att behålla motivationen. Att stå och trampa på samma ställe i flera år kan skapa missnöje.

Skribent

Careereye Team är blandade bidrag från flera av oss som jobbar på Careereye.

Kommentarer avstängda.