Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
Värdet av employer branding – Blogg Careereye

Konkurrensen om kompetens hårdnar allt mer och ett växande bekymmer bland företag som försöker uppnå sina tillväxtambitioner är att kunna locka och behålla de bästa talangerna. Ett sätt att lyckas med detta är att skapa ett starkt och trovärdigt employer brand. Att det pratas mycket om employer branding nu beror inte på att det är en trend, utan för att det är en naturlig och nödvändig anpassning till en ny arbetsmarknad.

Sociala medier och andra kanaler har gjort företag betydligt mer transparenta än tidigare. Den nya generationen talanger bedömer sina potentiella arbetsgivare inte bara utifrån traditionella grunder, utan lika mycket utifrån hur de passar deras personliga värderingar och livsstil. En anställning är mer än bara ett jobb för dem – det är en relation. Employer branding kommunicerar på vilket sätt man är unik och attraktiv som arbetsgivare. Vad man erbjuder som ingen annan gör och varför talangerna ska börja hos just det här företaget. hämta vår guide: 7 employer branding KPI:er ni måste mäta

Vinsterna med employer branding

Faktum är att alla arbetsgivare har ett employer brand, oavsett om de har jobbat på att skapa det eller inte. Att vara passiv och tyst ger också en bild av hur man är som arbetsgivare. Dessutom kommunicerar de anställda ständigt hur man upplever sin arbetsplats via sina sociala kanaler online. Det finns stora vinster med att aktivt bygga och underhålla sitt varumärke som arbetsgivare. Företag som har skapat ett starkt, positivt och autentiskt employer brand attraherar viktiga talanger i större utsträckning än sina konkurrenter, upplever en lägre personalomsättning och minskar sina rekryteringskostnader. På dagens arbetsmarknad är det här resultat som gör skillnad.

Det finns betydligt fler fördelar med employer branding:

  • Människor är mer benägna att bedöma ett företag baserat på vad de anställda har att säga än på vad rekryteringsreklamen hävdar. Det betyder att förmågan att attrahera talanger är starkt beroende på medarbetarnas engagemang. Eftersom engagerade medarbetare blir mer produktiva är detta en både mätbar och betydande vinst.
  • Undvika kostsamma felrekryteringar. Med ett tydligt employer brand blir det lättare att nå ut till och hitta precis rätt person för tjänsten. Inte minst för att kandidaten själv har fått den insikt den behöver för att bedöma om en potentiell arbetsgivare är någon man vill stanna och göra karriär hos. Att anställa fel person är alltid dyrt – det kan röra sig om miljonbelopp i förluster om det handlar om en chefstjänst – men att hitta och kunna behålla rätt person är en god investering.
  • Utveckla talangpoolen. När du bygger ditt employer brand bör din pool av potentiella kandidater som matchar företagets kultur växa. Även om kandidaterna inte är rätt för den specifika tjänsten kan de mycket väl vara det för en framtida position. Du kan skapa ett värde för varje profil i din talangspool som matchar de kvalifikationer du letar efter.
  • Stärk det egna varumärket. Precis som med talangerna är även dagens konsumenter medvetna och granskande. De köper inte bara utifrån värdet på produkten utan även baserat på varumärkets etik och värderingar. Ett exempel är Amazon, som har ett starkt varumärke, men vars employer brand fick sig en törn när deras anställda rapporterade missförhållanden. Det påverkade även kundernas syn på företaget negativt.
  • När ett starkt employer brand skapar en positiv upplevelse både hos medarbetare och kunder ökar det även hur nöjda aktieägare, investerare och andra partners är.

Kort sagt är employer branding ingen tillfällig trend – det är ett nödvändigt verktyg för att lyckas på dagens marknad.

hämta vår guide: 7 employer branding KPI:er ni måste mäta

Skribent

Om Giuseppe: Ett av våra senaste tillskott är vår digitala strateg Giuseppe. En riktigt bra partner för att nörda ner i strategier för Inbound Recruiting och talent marketing.

Skriv en kommentar