Warning: include_once(/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol1/gk/8blx9aqxfbnr8i2/blogg.careereye.se/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 8
Wise Group rankas på andra plats över jämställda börsbolag – Blogg Careereye

AllBright vill få fler att få upp ögonen för hur maktfördelningen ser ut i svenskt näringsliv. Därför har företaget för sjätte året i rad undersökt jämställdheten i börsbolagens ledningsgrupper. Tyvärr är det ingen uppmuntrade läsning från föregående år då andelen kvinnor endast ökat med 1 procentenhet. I september 2017 består 21 procent av börsbolagens ledningsgrupper av kvinnor och endast 6 procent av börsbolagens vd:ar är kvinnor.

AllBright har en röd, gul och grön lista i sin rapport. På den gröna listan presenteras de 39 av börsens totalt 298 bolag som har en ledningsgrupp som ligger inom spannet för jämn könsfördelning. Dessa företag är förebilder och arbetar aktivt mot att ha en jämställd ledningsgrupp och arbetsplats.

På gröna listans andra plats rankas vår kund Wise Group. Stort grattis till Wise och fortsätt jobba som ni gör! Vi hoppas gröna listan blir längre nästa år.

För er som vill läsa hela rapporten hittar ni den här.

Hämta guiden: medarupplevelse som employer branding-verktyg

Skribent

Lina är nyast i marknadsteamet och arbetar som Social Media & Content Manager. Hennes roll innebär att hon ansvarar för innehållet i våra sociala kanalerna så som blogg, Facebook, Twitter och Linkedin. Lina har lång erfarenhet av att arbeta med sociala medier som ett employer branding-verktyg.

Skriv en kommentar